Att lasta på bilens tak


Alla har vi väl någon gång varit där. Du ska packa bilen, men utrymmet räcker helt enkelt inte till. Det var ju alla barnens uteleksaker också, och skidorna… Oavsett vad du ska frakta eller storleken på din bil kan det vara smart att istället lasta på taket.

Saker att tänka på

Det finns många fördelar med att packa på taket. Dina passagerare slipper trängas med packningen i baksätet. Du kan dessutom få med dig extra mycket last. Oavsett om det är cykel, kajak eller byggmaterial du ska frakta så tänk alltid på att surra fast packningen ordentligt. Se också till att fördela vikten.

Ny teknik

När vi säger takbox eller takräcke kanske du föreställer dig en stor klumpig sak som tar flera timmar att montera. Nu för tiden har faktiskt tekniken kommit längre än så, och det går att hitta smidiga lösningar. Så ge inte upp, det finns modeller som du kan montera utan krångel.

Packa säkert

Om du beslutar dig för att använda takräcke så kolla noga upp vilka regler som gäller innan du börjar packa. Du vill inte att något plötsligt går fel under resans gång. Flygande saker längs en motorväg eller saker som sticker ut för långt är sådant du vill undvika. Så packa säkert så att du kan koppla av.