Förbättra konditionen


Håller man på med någon form av sport, motorsport eller liknande så krävs det att man har bra kondition. Man kan tänka sig att bara sitta i en bil och köra inte kräver fysik men så är inte fallet. Att förbättra konditionen eller bibehålla den kräver att man håller igång och tränar.All träning är bra träning, ska man förbättra eller öka sin kondition så gäller det att man håller igång. För gemene man så är huvudsaken är att man gör något som får upp pulsen något. För den som håller på med sport på elitnivå måste hela tiden hålla sig på topp för att kunna prestera.triathlonHär kommer tips på olika träningsformer.

Löpning

Att öka sin kondition eller bibehålla densamma kräver att man håller igång och löpning är ett bra sätt för konditionen. Intervallträning vid löpning är perfekt för att pressa kroppen lite mer och få bättre kondition. Det finns flera varianter på intervallträning så kolla upp något bra träningsprogram som passar dig.

Simning

Att simma är riktigt skonsamt för kroppen och känner man att kroppen har fått jobba hårt och man ändå vill konditionsträna så kan simning vara ett alternativ. Simningen ger dig både kondition och styrka och är skonsamt för kroppen, den belastas inte på samma sätt som vid löpning eller cykling.

Cykling

Cykla passar de flesta oavsett ålder, så du kan ta med hela familjen ut på din träning om du vill. Det fungerar ju även som transportmedel så att du kan cykla till jobbet istället för att ta bilen om du inte har allt för långt till jobbet. Även vid cykling så kan du köra intervallpass, kommer det en uppförslöpa ta i ordentligt och vila i utförsbackarna.